Öland 2016, 5:e och sista dagen

Idag åkte vi direkt mot Beijershamn där jag fick bilder på några riktiga raringar, en liten sötnos som lämnat sjögräs-geggan för att ovanligt nog springa runt i gräset nämligen den ursöta ”större strandpiparen” men låt er inte luras av namnet ”större” för det är verkligen inte det ord som bäst beskriver den här lilla krabaten.Sen flög det även förbi två andra favoriter, nämligen skäggmes och steglits.

Innan vi sen styrde kosan hemåt åkte vi förbi Kalmar där en brons-ibis synts till i några dagar och till vår stora glädje var den kvar. Den syntes på gärdet, väldigt långt ut men jag lyckades att i alla fall få ett par bilder där den syns skapligt i värmedallret som rådde.

Denna brons-ibis gav mig det 10 krysset på denna resa, en resa som jag trodde jag skulle frysa mig igenom eftersom Kristi flygare inföll så tidigt i år, istället blev det den varmaste jag upplevt med rena högsommarvärmen.

Bronsibis

Bronsibis

Skäggmes

Skäggmes

Steglits

Steglits

Större strandpipare

Större strandpipare

Det här inlägget postades i Fåglar, Öland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *