Morgonpromenad

Tidigt i morse på min fotopromenad hörde jag enkelbeckasinens sång, tick-a tick-a tick-a… (ja jag vet, inte mycket till sång inte)

Jag spanade runt i hagen där jag gick och tack vare att jag för bara några veckor sedan lärt mig att denna vadare gillar höga höjder så började jag spana över grantopparna och minsann på högsta toppen i dungen såg jag den. Jag smög så nära jag kunde men det var en duktigt hög gran så någon närbild blev det då rakt inte, men helt klart godkänt med mina mått mätt. Festligt att denna vadare med sina långa spretiga ”vadar-tår” ens kommer på tanken att parkera högt högt uppe i toppen på en gran på mjuka granskott.

Helt plötsligt kom det en stare och parkerade sig på toppen bredvid och så satt dom båda två där och spanade ut över hagarna..

Mötte också en dubbeltrast som satte sig lite fint en stund.

Enkelbeckasin i grantopp

Enkelbeckasin i grantopp

 

Enkelbeckasin o stare "hänger" i en grantopp

Enkelbeckasin o stare ”hänger” i en grantopp

Dubbeltrast

Dubbeltrast

Det här inlägget postades i Fåglar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *