En ny bekantskap

Tog en cykeltur på sen eftermiddag och plötsligt såg min man en fjäril som satt på vägen, iögonfallande stor och därtill i färger jag aldrig sett förut, först såg den bara mörkbrun ut men så kom solen fram och hela fjärilen började lysa i den mest fantastiska blåa färg, det syns tydligt på bilden där bara halva fjärilen är belyst.

Hade ingen aning om vad det var jag fotograferade funderade på om det kunde vara en aspfjäril men när jag kom hem och googlade så stämde det inte. Fick sen men fick hjälp av en vän, Magnus på Naturphoto att arta den, så här nedan kan ni beskåda en sälgskimmer fjäril.

Sälgskimmerfäril

Sälgskimmerfäril

 

Det här inlägget postades i Fjärilar, Insekter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *