Öland hösten 2016, Dag 2

Oj oj oj… Taigablåstjärt, Azurmes och Sibirisk Järnsparv, tre samtidiga rariteter nu på södra Öland och jag fick in alla tre, nytt ”foto”-kryss vad gäller taigablåstjärten och två riktigt fina nya kryss på azurmes och sibirisk järnsparv OM nu azurmesen blir godkänd! Men vi hoppas på att det är en äkta azurmes och inte en hybrid (som är en blandning av blåmes och azurmes). Den sibiriska järnsparven fastnade i näten vid södra udden och fick för dagen en ny fin ring.

Mycket talar för att det är en äkta azurmes, avsaknaden av gulstick och en vitgrå hjässa bådar gott, så nu är det bara att hålla tummarna för att den blir godkänd. Den har aldrig tidigare setts i södra Sverige, och endast 3 ggr tidigare långt i norr, varav den ena gången var på sent 1700-tal, en gång på 90-talet och senast 2002.

Vilken skådardag!

Azurmes

Azurmes

Azurmes

Azurmes

Taigablåstjärt

Taigablåstjärt

Taigablåstjärt

Taigablåstjärt

Sibirisk Järnsparv

Sibirisk Järnsparv

Det här inlägget postades i Fåglar, Öland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *