Öland hösten 2016, Dag 3… Vi kryssar vidare

Idag fick jag ett första kryss redan på morgonen, fick för första gången se en hökuggla. Den är verkligen vacker och visade även upp sin jaktskicklighet när han tog en liten småfågel som han sedan mumsade i sig.

Sen får det bli ett par repriser, ytterligare en bild på sibirisk järnsparv denna gång en i frihet, det är ju alltid lite roligare att få möta en ovanlig fågel ute i frihet även om det är hemskt roligt att få se en ovanlig fågel visas upp efter ringmärkning. Att det är en helt annan individ ser vi för att denna saknar ring.

Sen en bild på en riktig favoritfågel den ybersöta gärdsmygen, en av våra minsta fåglar. Så söt med sin lilla stjärt rakt upp i luften.

Hökuggla

Hökuggla

 

Sibirisk järnsparv

Sibirisk järnsparv

Gärdsmyg

Gärdsmyg

Det här inlägget postades i Fåglar, Öland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *