Öland hösten 2016, hemresedagen

Så var det dags för en summering.

Det har varit en väldigt mulen resa, mörka moln har täckt himlen mest hela tiden, inte så lyckat när man vill fotografera. Sen har det blåst… ja jösses vad det har blåst bistert, nästa år är min tjockaste vinterjacka given i packningen.

4 stycken kryss blev det denna resa

Azurmes, en riktig tungviktare, om den blir godkänd  blir den ett unikt livskryss.
Sibirisk järnsparv, också en riktig raritet!
Hökuggla, alltid roligt med en uggla.
Rödvingetrast, inte någon tungviktare precis men ändå mitt första ex!

När det gäller Azurmesen får vi se vad RK kommer fram till, om den ska godkännas som kryss eller om den kommer att klassas som hybrid, det vill säga om den kan tänkas ha blåmes i sina gener. Någon sa att sannolikheten talar emot att det är en äkta azurmes eftersom det vore så osannolikt att en azurmes förvirrar sig ända till Öland, då kontrade en annan att om det är osannolikt med äkta azurmes så är det än mer osannolikt att en hybrid som är än mer sällsynt skulle flugit fel.

Ja ja, vi får se hur det blir med detta, oavsett vad RK säger så kommer jag att klassa den som en äkta azurmes även om hans farmors farfars morfar var en liten blåmes… 🙂

Hade chansen till inte mindre än tre kryss idag, småfläckig sumphöna, dvärsparv och härfågel, men lyckan stod oss inte bi denna gång.

Däremot fick vi se en vacker röd glada innan vi lämnade ön… och det får blir sista bilden från den här Ölandsresan.

Röd glada

Röd glada

Det här inlägget postades i Fåglar, Öland. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *