Trettondagen 2017 en kall historia

21- grader visade termometern i morse men dagen som följde blev en gnistrande solig dag även om fingrarna frös till is efter en minut utanför vanten. En liten promenad med kameran gav några små bilder av våra fantastiska småfåglar som kämpar mot kylan. En riktigt rolig upptäck var ett par kungsfåglar som studsade omkring på en tall ivrigt födosökande denna europas minsta fågel. Den tuffe lille tofsmesen och blåmesen hälsade på vid matningen.

Redan i morgon ska det bli mildare igen vilket jag inte har något emot men tyvärr försvinner även solen och det bra fotoljuset men det går i alla fall att vistas ute utan att förfrysa händer o näsa.

Kungsfågel

Kungsfågel

Blåmes

Blåmes

Tofsmes

Tofsmes

Det här inlägget postades i Fåglar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *