Denna sommar…

Vet inte när vi senast hade en sommar som den här, fyra raka veckor med sol och värme och till slut verkade det som om alla fåglar flytt in i skogen för att söka skugga. Så i förrgår kom ett våldsamt åskväder och regnet vräkte ned. 25 mm sköljde över ett törstigt landskap på mindre än en timme och bara några timmar senare var det full fart på fåglarna igen..

Har försökt fånga trollsländor och fjärilar på bild under sommarsemestern, både vid sommarhuset och Tåkerns Naturum dit jag gjorde en utflykt en dag. Det är snabba små rackare båda två men fjärilar är än mer flyktiga och sitter inte still många sekunder, så man måste vara beredd på att galoppera runt för att hinna fånga dem på bild.

Blodröd ängstrollslända

Blodröd ängstrollslända

Puktörneblåvinge

Puktörneblåvinge

 

Det här inlägget postades i Fjärilar, Trollsländor. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *