Foderautomat för ekorrar

Tänkte visa en liten film som visar hur en foderautomat för ekorrar fungerar. Filmen är från i somras, vår lilla korre ofta var och besökte vår altan, ekorrmataren hade jag satt upp på ett träd längre bort och troligtvis satt den utanför det område han trivdes bäst i för han besökte den aldrig. Så jag tänkte att jag introducerar den här på altanen så  han får upp ögonen för den och det tog inte många dagar innan han hade fattat hur han skulle öppna locket och komma åt godsakerna.

Under sommaren och hösten har jag spanat på vilka träd jag oftast ser honom i och nu ska jag  flytta foderautomaten till ett av de träden.

Jag brukar fylla mataren med en ekorrblandning som jag köper från Vivara men jag får lov att säga att just ”min” lilla ekorre älskar randiga solrosfrön allra allra mest så det fyller jag på extra av!

 

Det här inlägget postades i Djur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *