Öland, fågelskådarnas Mecca

 

Europas minsta fågel Kungsfågeln

Europas minsta fågel Kungsfågeln

Har nu varit iväg till Öland i fyra dagar för att skåda efter fåglar, och jag säger bara det WOW.. aldrig hade jag trott att jag skulle få se så många nya arter, inte mindre än 33 stycken faktiskt, men så är jag en nybörjare också.

Hemma har jag sett en rödhake lite nu och då, på Ölands södra udde fanns dom i flock, detsamma för kungsfågel och steglits. Nya arter för mig var bland annat kungsfågel, varfågel, svart rödstjärt, dvärgbeckasin, hornuggla mm mm…

Hade en fantastisk ölandsvistelse tillsammans med kollegan Magnus med sonen Marcus! Vi bodde i stuga och var igång från tidig morgon 06 till dess vi kom hem när det mörknat, lovar att jag stupade isäng när klockan närmade sig 21..

Längtar nu till våren och ännu ett besök hos Långe Jan.

Det här inlägget postades i Fåglar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *