Mus-tjuven

På landet är vi så här års tvungna att sätta ut råttfällor på vinden, hur söta jag än tycker att de små skogsmössen är så vill jag inte ha in dem i huset. När vi tömde fällorna så slängde vi bort mössen och noterade så småningom att dom raskt försvann och frågan uppstod vem som tog hand om dem, var det grannens katt eller kanske någon fågel?

I helgen gjorde jag ett försök att ta reda på saken, satte upp mitt gömsle och laddade med massor av varma kläder och kameran i högsta hugg. Första dagen förflöt utan något svar på frågan,  men efter två timmar i gömslet dag 2 dök han upp vår lille mus-tjuv, det var en nötskrika och ett litet bildbevis på detta lyckades jag också fånötskrika_MG_0863.

 

Det här inlägget postades i Djur, Fåglar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *