4 kryss i gamla Rörsviken

Igår kväll åkte jag och maken tillsammans med en kollega till mig till gamla Rörsviken i förhoppningen att få se en skymt av pungmesen som synts där kvällen innan. Vi hörde den så fort vi klev ur bilen och efter lite spanande hittade jag minsann ett påbörjat bo som hängde från en gren och strax efter dök han upp den lille snyggingen. Som fotograf kan man bli tokig på alla grenar, grenar ska endast finnas för att sitta på, alla andra som envisas med att dölja den lilla pippin blir man ju bara ledsen av.

Sen träffade jag även på Törnsångare, Buskskvätta, Korp som jag dessutom lyckades fotografera… Vi hörde bland annat Lövsångare, Svarthätta, Härmsångare, Näktergal och Kornknarr…

En kväll som genererade inte mindre än 4 X i min krysslista! (Nya fåglar som jag sett eller hört)

Påbörjat pungmes-bo

Påbörjat pungmes-bo

pungmes_MG_3203

Vacker liten pungmes-hanne som letar liten fru

Det här inlägget postades i Fåglar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *