Ett oplanerat drag denna dag, mitt allra första..

Kom till jobbet 06:50, för att byta av min kollega Magnus som jobbat natthelg, han berättade då att han skull ”dra” på rallhägern som synts i Jönköping… jag ooh-ade lite avundsjukt och beklagade att jag måste jobba men tröstade mig med att jag ändå inte har någon kamera då den är inne på reparation, men min kollega som också började 7 sa, ”men åk och titta på den, vi klarar oss”.. och då gjorde jag det..

Vi drog iväg och när vi passerat Linköping kom larmet att hägern hade lyft och dragit iväg, men vi bestämde oss för att fortsätta, kanske den skulle komma tillbaka. När vi hade parkerat bilen i närheten av där hägern setts senast kom ett nytt larm, ”hägern tillbaka”.

Det regnade och var mörkt och trist fotoväder men jag lyckades få till en bild så man åtminstone kan  skönja rallhägern som satt en bit bort, men titta gärna på Magnus bild i länken ovan som hade vassare kamera och objektiv!

Rallhägern är en mycket sällsynt gäst i Sverige och har bara irrat sig hit 16 gånger, det är 5 år sen den var i Sverige senast, egentligen håller den till i sydligaste Europa och övervintrar i Afrika, så den är verkligen helt fel ute nu i Sverige som går mot en kall vinter. Hoppas den får ordning på sin inre kompass och hittar tillbaka ned till värmen.

Rallhäger

Rallhäger

 

 

Det här inlägget postades i Fåglar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *