De 6 objektdesignerna säger att du alltid ska köpa på loppisar

Image

Loppisar är en statskassan för älskare av unik i prisvärda dekorationsartiklar. Oavsett om du letar efter en vintage pjäs för att piffa upp din interiör eller bara njuta av jakten gömda skatter, det finns vissa föremål som designers säger att du alltid bör köpa när du besöker en loppmarknad. Dessa föremål kan inte bara försköna ditt hem, utan också en berätta en historia och a personlig touch lägga till ditt utrymme

Vintage speglar

En av de första sakerna du bör leta efter på en loppis är vintage speglar. Dessa speglar har ofta vackra, detaljerade ramar som du inte lätt hittar i moderna butiker. De kan få ett rum att se större ut och reflektera mer ljus, vilket bidrar till en ljus och inbjudande atmosfär.

När du väljer en vintagespegel är det viktigt att vara uppmärksam på ramens och glasets skick. Små skador kan ofta repareras eller sätta karaktär till pjäsen. Överväg också att plåta om spegeln om glaset blivit matt.

Antika möbler

Antika möbler är ett annat bra fynd på loppmarknader. Dessa bitar är ofta välgjorda och har ett tidlöst utseende som är svårt att matcha med moderna möbler. Tänk på träbord, stolar, skåp och sideboards som är handgjorda och har vackra detaljer.

När du köper antika möbler, kontrollera alltid för strukturell integritet. Kontrollera om det finns några större sprickor eller saknade delar. Mindre reparationer kan oftast göras enkelt, men större skador kan vara dyra att reparera.

Konstverk och tryck

Konstverk och tryck kan vara ett bra sätt att ge ditt hem personlighet. På loppisar hittar du ofta originalmålningar, teckningar och tryck som är unika och berättar en historia. Dessa bitar kan variera från abstrakt konst till klassiska landskapberoende på din smak.

CZYTAJ  Originalidéer för att designa ett master bedroom som en hemflykt

När du köper konstverk, var uppmärksam på skicket på duken eller papperet och ramen. Ibland kan du hitta bra erbjudanden på delar som bara behöver en ny ram för att se ut som nya igen.

Gamla böcker

Gamla böcker är inte bara bra att läsa, utan de kan också fungera som dekorativa inslag i ditt hem. Travar med gamla böcker kan användas för att lägga till höjd till displayer eller som bas för andra dekorativa föremål. Dessutom har många gamla böcker vackra pärmar som ger en touch av nostalgi till alla rum.

Se till att böckerna är i gott skick och inte har något mögel eller allvarliga skador. Du kan också överväga att köpa böcker med intressanta titlar eller ämnen som matchar dina intressen eller stil.

Keramik och glas

Du kan ofta hitta vackra saker på loppisar keramik och glas som inte finns någon annanstans. Tänk på handgjorda vaser, skålar, tallrikar och glas, alla med sin unika charm. Dessa föremål kan vara både funktionella och dekorativa, vilket gör dem till mångsidiga tillägg till ditt hem.

Kontrollera alltid efter spån, sprickor eller andra skador innan du köper keramik eller glas. Små brister kan ibland lägga till charmen med stycket, men stora skador kan påverka dess användbarhet.

Lampor och belysning

Lampor och belysning är väsentliga element i alla hem, och loppisar erbjuder ofta unika alternativ som du inte hittar i vanliga butiker. Från vintage bordslampor till antika ljuskronor, dessa pjäser kan vara ett riktigt blickfång i din interiör.

Se till att kablarna är säkra innan du köper en lampa. I vissa fall kan det vara nödvändigt att få lampan kopplad om av en fackman, särskilt när det handlar om äldre delar. Detta kan dock vara värt det för en vackert unik pjäs som kommer att hålla i flera år.

  • Vintage speglar
  • Antika möbler
  • Konstverk och tryck
  • Gamla böcker
  • Keramik och glas
  • Lampor och belysning
CZYTAJ  Varför kommer en viss nyans av brunt att bli den mest populära färgen 2024? Upptäck hemligheten bakom denna sensationella trend!

Genom att ha dessa sex föremål i åtanke under ditt nästa loppmarknadsbesök kan du göra unika fynd som inte bara är snygga utan också ger ditt hem karaktär. Lycka till med ditt sökande efter gömda skatter!

Potreste essere interessati anche a

  • Mottagning
  • DECO
  • De 6 objektdesignerna säger att du alltid ska köpa på loppisar