Hur kan du hålla starar borta från dina körsbärsträd för att rädda din frukt?

Image

Har du en körsbärsträdgård som börjar ge mycket frukt och du vet inte hur du ska skydda den från starar?

Om detta låter som du har du kommit till rätt ställe! I den här artikelnvi ger dig ett nummer tips för att hålla stararna borta och rädda din frukt.

Förstå starens beteende

Att förstå starens beteende är det första steget för att förhindra skadedjursangrepp. Denna kunskap kan hjälpa dig att avgöra vilka avstötande metoder som är mest effektiva för din situation och förebygga problem inom en snar framtid.

Starar är intelligenta fåglar som snabbt anpassar sig till sin miljö och kan lära sig att undvika de avskräckande tekniker du använder. Ju mer du vet om deras vanor, desto mer sannolikt är det att du lyckas hålla dem borta.

Det är därför viktigt att lära sig om deras matpreferenser, var de häckar och vilken tid på året de är mest aktiva. När du väl förstår hur de fungerar kan du vidta åtgärder för att driva bort dem och förhindra att de blir etablerade.

Använd naturliga metoder för att skrämma bort fåglar

Det är möjligt att lösa problemet med starar på ett ekologiskt och naturligt sätt. För att göra detta måste du använda lämpliga metoder för att skrämma bort fåglarna. Du kan till exempel placera rörliga föremål eller färgat crepepapper runt området som ska skyddas.

Vinden som blåser över föremålen och ljuden den skapar gör att fåglarna känner sig obekväma och hindrar dem från att häcka. Du kan också använda hörbara eller visuella kopior av rovdjur, som hökar och ugglor, som utgör ett hot mot starar.

CZYTAJ  Så här beskär du dina irisar på rätt sätt för fantastiska resultat nästa år

Det finns till och med enheter som imiterar den mänskliga rösten som du kan installera för att avskräcka oönskade fåglar.

Installera fysiska enheter för att stöta bort starar

Det finns olika metoder för att skrämma bort starar. Installation av fysiska enheter är en sådan metod. Det är en relativt effektiv lösning, men kräver regelbundet underhåll och extra kostnader. De fysiska enheterna som ska installeras kan till exempel vara:

  • Kråknät
  • Fällor
  • Skrämma fåglar
  • Aggressiva ljud eller ljus

Beroende på situationen kan olika metoder kombineras för större effektivitet. Till exempel är kråknät en mycket intressant lösning, förutsatt att de är korrekt installerade.

De är också mycket hållbara och anses inte vara skadliga för andra arter. Det är dock viktigt att vara uppmärksam på installationsprocedurerna och se till att de överensstämmer med gällande standarder.

Ring professionella fågelborttagare

Den sista metoden för att avskräcka och jaga bort starar är att kalla in professionella fågelborttagare.

Dessa specialister kan tillhandahålla lösningar för att hålla oönskade fåglar borta, förutom att följa kommunala och nationella lagar och förordningar om fågelhantering.

De kan till exempel installera fysiska enheter som stolpar, nät, barriärer eller fällor som tvingar starar att ändra sina vandringsvägar och flyga till en annan plats.

Professionella fågelborttagare kan också erbjuda ett komplett utbud av tjänster, som att ta bort spillning, bekämpa skadedjur och använda kemikalier för att avskräcka fåglar.

Det är dock viktigt att notera att dessa metoder kan vara och är dyra rekommenderad att noggrant kontrollera deras kvalifikationer och bakgrund innan du anställer dem.

Om du vill rädda din frukt från starar är det viktigt att följa trädgårdstipsen i den här artikeln.

CZYTAJ  Vilka växter gör ditt sovrum till ett paradis?

Besök träffade Du kan använda naturliga metoder, som att plantera doftväxter och använda ett specifikt repellent för att skydda dina körsbärsträd och njut av av deras läckra frukter.

Potreste essere interessati anche a

  • Mottagning
  • TRADGARD
  • Hur kan du hålla starar borta från dina körsbärsträd för att rädda din frukt?