Dessa tydliga skyltar visar direkt för inbrottstjuvar att du inte är hemma

Image

När du är borta från hemmet vill du naturligtvis ha ditt hem säker i skyddad kvarstår emot inbrottstjuvar. Det finns dock vissa signaler som du omedvetet kan berätta för inbrottstjuvarna att huset utan tillsyn är. Genom dessa tecken känna igen och tackla det, kan du öka chansen för en inbrott minska avsevärt.

Oförändrad placering av gardiner eller jalusier

Gardiner som är kontinuerligt stängda eller öppna kan vara ett tydligt tecken på att ingen är hemma. Inbrottstjuvar uppmärksammar ofta hur länge gardiner står kvar i samma position. Det rekommenderas att automatiska timers som öppnar och stänger dina gardiner eller fönsterluckor vid olika tidpunkter. Detta simulerar närvaro i huset.

Ansamling av post och reklamblad

En överfull brevlåda eller en hög med orörda reklambroschyrer vid ytterdörren är en tydlig indikator på frånvaro. Be en granne att hämta posten regelbundet eller använd en posttjänst som håller posten om du är borta under en längre tid.

Inget ljus på kvällarna

Hus som är helt mörka på natten drar till sig uppmärksamhet från potentiella inbrottstjuvar. Användningen av ljus timers eller smarta belysningssystem kan bidra till att ge ett inlevt intryck. Programmera lamporna så att de tänds och släcks vid naturliga tider, som när du normalt skulle vara hemma.

Uppdateringar på sociala medier om din frånvaro

I den digitala tidsåldern är det vanligt att dela semesterbilder eller uppdateringar om resor på sociala medier. Dessa inlägg kan dock också vara en signal till inbrottstjuvar att du inte är hemma. Var försiktig med vad du delar på nätet och överväg att lägga upp när du kommer hem.

CZYTAJ  Hur kan du bli av med fruktflugor för gott med detta enkla knep?

Synliga värdesaker

En titt genom fönstret ska inte ge en utställning av värdesaker. Se till att värdefulla föremål som elektronik, smycken och kontanter inte är synliga från utsidan. Användande mörkläggningsgardiner eller placera värdesaker utom synhåll.

Tips för att göra ditt hem säkrare

  • Rörelsesensorer: Installera rörelsesensorer runt huset. Dessa kan aktivera lampor eller larma när rörelse upptäcks.
  • Grannsamverkan: Gå med i ett grannbevakningsprogram eller starta ett med dina grannar. En god gemenskap kan avskräcka potentiella inbrottstjuvar.
  • Säkerhetskameror: Moderna säkerhetskameror kan inte bara fungera som ett avskräckande medel, utan också ge möjligheten att fjärrövervaka vad som händer runt ditt hem.
  • Säkerhetslås: Satsa på lås av god kvalitet för dörrar och fönster. Lås med flerpunktslås ger extra säkerhet.

Att skydda ditt hem från inbrott kräver uppmärksamhet på detaljer och ibland investeringar i teknik som hjälper till att simulera närvaro. Genom att vara proaktiv och ta itu med potentiella risker kan du lämna hemmet med sinnesro.

Potreste essere interessati anche a

  • Mottagning
  • TIPS
  • Dessa tydliga skyltar visar direkt för inbrottstjuvar att du inte är hemma