Så rengör du ett duschdraperi eller liner i plast på enklast sätt

Image

Är du trött på att vara under en varje gång? smutsig duschdraperi att kliva? En rena i fräscht badrum bidrar enormt till det bekvämlighet och den rike hemma. uppleva tillfredsställelsen av en gnistrande ren dusch med minimal ansträngning! i den här artikeln avslöjar vi hur du får din duschdraperi av plast av foder snabbt och enkelt renaså att ditt badrum lyser som aldrig förr. förbered dig på att bli överraskad över hur enkel i effektiv dessa tips är!

Varför det är viktigt att rengöra ditt duschdraperi regelbundet

Duschdraperier och liners av plast kan bygga upp tvålskum och samla upp hårt vatten med tiden. Dessutom kan de utveckla mögel på grund av konstant kontakt med fukt. Regelbunden rengöring är inte bara viktigt för hygienen, utan också för att förlänga livslängden på din gardin och hålla ditt badrum fräscht.

Förbereder för rengöring

Börja med att ta bort duschdraperiet eller duschstångsfodret. Se till att du också tar bort alla ringar eller krokar som används för att fästa gardinen vid stången. Detta kan kräva lite tålamod, men att arbeta systematiskt från den ena änden till den andra kommer att undvika problem.

Förnödenheterna

  • En tvättmaskin eller en stor behållare
  • Milt rengöringsmedel
  • Destillerad vit vinäger
  • Bakpulver

Själva rengöringsprocessen

Placera gardinen i tvättmaskinen. Se till att du läser instruktionerna på etiketten eftersom de flesta plastgardiner och liners kan tvättas i maskin, men vissa med tygbaksida eller speciella detaljer kanske inte kan tvättas i maskin. Förutom några droppar milt rengöringsmedel, tillsätt en halv kopp vit vinäger och en halv kopp bakpulver till tvätten. Vinägern hjälper till att ta bort svåra fläckar från tvålskum och hårt vatten, medan bakpulver fungerar som en luktborttagare.

CZYTAJ  Hur mycket el använder ett kylskåp? Vår guide till driftskostnader

Använd kallt eller ljummet vatten (aldrig varmt) och kör maskinen på en försiktig cykel för att förhindra att gardinen går sönder. Lägg till en eller två handdukar i tvättmaskinen tillsammans med gardinen. Handdukarna hjälper till att skrubba gardinen ren och förhindrar att den fastnar på maskinens sidor.

Torkning och förebyggande åtgärder

Efter tvätt, ta bort gardinen från maskinen strax före slutet av cykeln för att minska rynkor. Häng gardinen i ett välventilerat utrymme så att det torkar ordentligt. Se till att stänga duschdraperiet helt och lämna badrumsdörren öppen efter varje användning för att hjälpa den att torka snabbare och minska uppbyggnaden av bakterier, mögel eller mögel.

För att minska frekvensen av att helt tvätta duschfodret, förvara en sprayflaska som innehåller en blandning av en del vinäger och fyra delar vatten under diskbänken. Spraya en gång i veckan, särskilt på de delar av gardinen som ofta blir blöta, och skölj sedan noggrant med varmt vatten. Detta kan hjälpa till att bryta ner mögel och mögel och förhindra framtida bildning.

Potreste essere interessati anche a

  • Mottagning
  • TIPS
  • Så rengör du ett duschdraperi eller liner i plast på enklast sätt