Visste du att bakpulver är ett mirakel huskur? Upptäck de bästa applikationerna!

Image

Bakpulver, även känd som natriumbikarbonat, är en mångsidig och miljövänlig produkt som hör hemma i varje hushåll. Det är inte bara användbart för att baka kakor, utan har också otaliga användningsområden i hemmet och trädgården. I den här artikeln kommer du att upptäcka de bästa sätten att använda bakpulver.

Rengöring av ytor

Bakpulver är ett utmärkt rengöringsmedel för olika ytor i hemmet. Den är tillräckligt mjuk för att inte lämna repor, men stark nog att ta bort smuts och fläckar. Blanda några matskedar bakpulver med vatten för att bilda en pasta och använd den för att:

 • Rengör köksbänkar
 • Skrubba feta kastruller och kastruller
 • Rensa upp diskbänken
 • Rengör kakel och fogmassa i badrummet

Neutraliserande lukter

En av de mest kända användningsområdena för bakpulver är att neutralisera lukter. Placera en öppen behållare med bakpulver i kylen eller frysen för att absorbera lukt. Du kan också använda den för att:

 • Fräscha upp skorna genom att strö lite bakpulver i dem
 • Deodorisera mattor och mattor genom att spritsa dem lätt och sedan dammsuga upp dem
 • Håll kattsandlådor luktfria genom att strö ett lager bakpulver under kattsandet

Skötsel av rosor

För rosälskare erbjuder bakpulver också några överraskande fördelar. Det kan hjälpa till att bekämpa svampsjukdomar som mögel. Blanda en tesked bakpulver med en liter vatten och tillsätt några droppar diskmedel. Spraya denna blandning på bladen på dina rosor för att hålla mögel i schack.

Naturlig skadedjursbekämpning

Bakpulver är ett effektivt botemedel mot olika typer av trädgårdsskadegörare. Det kan till exempel hjälpa till att bekämpa myror och sniglar. Strö lite bakpulver runt basen av dina växter eller på myrstigar för att hålla dessa oönskade besökare borta.

CZYTAJ  Visste du att bakpulver är ett mirakel huskur? Upptäck de bästa applikationerna!

Att förbättra jordkvaliteten

Bakpulver kan också bidra till bättre jordkvalitet i din trädgård. Det hjälper till att neutralisera sur jord, vilket kan vara fördelaktigt för växter som kräver en neutral pH-nivå. Blanda en liten mängd bakpulver i det översta lagret av jord för att höja pH-nivån.

Personlig vård

Förutom hushålls- och trädgårdsapplikationer kan du också använda bakpulver för personlig vård. Den fungerar utmärkt som en naturlig deodorant, tandkräm eller till och med som en skrubb för din hud. Blanda lite bakpulver med vatten för att bilda en pasta och använd den för att:

 • Borsta tänderna för vitare tänder
 • Kontrollera svettlukten genom att applicera den under armhålorna
 • Ta bort döda hudceller genom att använda den som en skrubb i ansiktet eller på kroppen

Tvättar kläder

Bakpulver kan också hjälpa när man tvättar kläder. Tillsätt en halv kopp till ditt tvättmedel för att bättre ta bort fläckar och få dina kläder att dofta fräschare. Den fungerar även bra som sköljmedel, speciellt för personer med känslig hud.

Som du kan se är användningarna för bakpulver oändliga. Oavsett om du vill städa ditt hus, underhålla din trädgård eller ta hand om dig själv kommer denna mirakelprodukt alltid väl till pass.

Potreste essere interessati anche a

 • Mottagning
 • TIPS
 • Visste du att bakpulver är ett mirakel huskur? Upptäck de bästa applikationerna!