Visste du att bakpulver är ett mirakel huskur? Upptäck de bästa applikationerna!

Image

Natriumbikarbonat, också känt som bikarbonat, är en mångsidig och ekologisk produkt som inte kan saknas i något hem. Det är inte bara användbart för att baka kakor, utan har också otaliga användningsområden i hemmet och i trädgården. I den här artikeln kommer du att upptäcka de bästa sätten att använda natriumbikarbonat.

Rengöring av ytor

Bakpulver är ett utmärkt rengöringsmedel för olika ytor runt huset. Den är tillräckligt mjuk för att inte lämna repor, men ändå tuff nog att ta bort smuts och fläckar. Blanda några matskedar bakpulver med vatten för att bilda en pasta och använd den för att:

 • Rengör köksbänkarna
 • Skrubba feta kastruller och kastruller
 • Rensa upp diskbänken
 • Rengör badrumsplattor och fogmassa

Neutraliserar lukter

En av de mest kända användningsområdena för bakpulver är att neutralisera lukter. Placera en öppen behållare med bakpulver i kylen eller frysen för att absorbera lukt. Du kan också använda den för:

 • Fräscha upp dina skor genom att strö över dem med bakpulver
 • Deodorisera mattor och mattor genom att spritsa dem lätt och sedan dammsuga dem
 • Håll kattsandlådor luktfria genom att strö ett lager bakpulver under kattlådan

Rosvård

För rosälskare erbjuder bakpulver också några överraskande fördelar. Det kan hjälpa till att bekämpa svampsjukdomar som mögel. Blanda en tesked bakpulver med en liter vatten och tillsätt några droppar diskmedel. Spraya denna blandning på bladen på dina rosor för att hålla mögel i schack.

Naturlig skadedjursbekämpning

Bakpulver är ett effektivt botemedel mot olika typer av trädgårdsskadegörare. Det kan till exempel hjälpa till att bekämpa myror och sniglar. Strö lite bakpulver runt basen av dina växter eller på myrstigar för att hålla dessa oönskade besökare borta.

CZYTAJ  Hur man förvarar potatis för att förhindra att den spirar? Bra råd från mormor

Förbättra jordkvaliteten

Bakpulver kan också bidra till att förbättra kvaliteten på jorden i din trädgård. Det hjälper till att neutralisera sur jord, vilket kan vara till hjälp för växter som kräver en neutral pH-nivå. Blanda en liten mängd bakpulver i det översta lagret av jord för att höja pH-nivån.

Personlig vård

Förutom hem- och trädgårdsapplikationer kan du även använda bakpulver för personlig vård. Den fungerar utmärkt som en naturlig deodorant, tandkräm eller till och med som hudskrubb. Blanda lite bakpulver med vatten för att bilda en pasta och använd den för att:

 • Borsta tänderna för vitare tänder
 • Kontrollera svettlukten genom att applicera den under armhålorna
 • Ta bort döda hudceller genom att använda den som en skrubb i ansiktet eller på kroppen

Tvätta kläder

Bakpulver kan också hjälpa när man tvättar kläder. Tillsätt en halv kopp till ditt tvättmedel för att bättre ta bort fläckar och göra dina kläder fräschare. Den fungerar även bra som mjukgörare, speciellt för personer med känslig hud.

Som du kan se är användningarna för bakpulver oändliga. Oavsett om du vill städa huset, ta hand om trädgården eller ta hand om dig själv kommer denna mirakelprodukt alltid väl till pass.

Potreste essere interessati anche a

 • Mottagning
 • TIPS
 • Visste du att bakpulver är ett mirakel huskur? Upptäck de bästa applikationerna!