Så mycket grejer? Så här organiserar du din röra enligt en expert

Image

Är du trött på att behöva ta itu med dina egna problem om och om igen? rommel måste vada? Känner du kaos bara ökar, trots alla försök att få ordning på ditt hus? Oroa dig inte, för det finns betong i kreativa strategier att hålla dina saker smarta att organisera! I den här artikeln delar vi det bästa experttips att förvandla ditt hem till ett ordningsoas. Så, lägg dig ner saneringsmaterial men gör dig redo och förberedd på att förvandla ditt utrymme — enklare än du tror! Läs vidare och ta reda på hur Snyggt i effektiv kan bekämpa röran.

Börja med ett tydligt mål

Innan du börjar organisera ditt utrymme är det viktigt att tänka på vad du vill uppnå. Vill du ha ett enklare, mindre rörigt hem? Eller kanske du bara vill ha en fräschare, renare känsla? Sätt upp specifika mål och håll dem i åtanke under hela processen. Detta hjälper dig inte bara att hålla fokus, utan det ökar också din motivation.

Planera tillvägagångssättet

Organisation kräver planering. Bestäm vilka dagar och tider du ska organisera och om projektet kommer att ta flera dagar. Bestäm i förväg vad du ska göra med föremål du vill skänka, så att du inte förvarar dem i ditt hem under onödigt lång tid. Gör en lista över alla städmaterial och förvaringssystem du behöver så att du har allt till hands när du sätter igång.

Välj en strategisk utgångspunkt

Börja med det rum eller område som orsakar dig mest stress. Genom att börja med den svåraste uppgiften kan du göra ett stort genomslag, vilket kommer att öka din motivation att fortsätta med resten av huset. Alternativt kan du börja med ett enklare område för att gradvis värma upp inför de utmaningar som ligger framför dig.

CZYTAJ  Har du gjort dessa vanliga uppvärmningsmisstag som faktiskt gör ditt hem kallare?

Visualisera allt

Ta ut allt ur rummet och sprid ut det där du kan se det tydligt. Detta låter kontraintuitivt, men det är det enda sättet att verkligen förstå vad du äger. På så sätt kan du enkelt bestämma vad du ska behålla, skänka eller slänga.

Sortera och städa

Noggrann sortering är avgörande. Gruppera liknande föremål och bestäm sedan vad du ska göra med varje föremål. Gör en skillnad mellan vad som kan slängas permanent och vad som fortfarande är användbart. Föremål som är skadade eller slitna kan slängas omedelbart, medan andra kan skänkas eller säljas.

Ge allt en grundlig rengöring

När ditt utrymme för det mesta är tomt, är det en perfekt tid att djuprengöra allt. Att rengöra golv, hyllor och andra ytor ger dig en ren platta att börja om.

Hitta sin egen plats för varje föremål

När städningen är klar och du har bestämt dig för vad du vill behålla är det dags att få ordning på allt. Använd förvaringslådor, etiketter och eventuellt avdelare för att göra allt lätt att hitta. Ju bättre varje föremål har sin egen plats, desto lättare blir det att upprätthålla ordningen.

Köp nödvändigt förvaringsmaterial

Nu när du vet exakt vad du vill lagra var kan du köpa rätt förvaringslösningar. Mät noggrant de ytor där dina föremål ska placeras, så att de nya organisatörerna passar perfekt och du får maximal funktionalitet från ditt utrymme.

Allt på sin plats

Det sista steget är att lägga tillbaka fler föremål. Denna process kan vara mycket tillfredsställande eftersom du ser att allt har sin plats. Resultatet? Ett organiserat, funktionellt utrymme som du kan vara stolt över.

CZYTAJ  Praktiska tips för att använda vinäger i tvätten och när det är bättre att undvika det

Potreste essere interessati anche a

  • Mottagning
  • TIPS
  • Så mycket grejer? Så här organiserar du din röra enligt en expert